DOE DE SEO CHECK!

Met deze blog doen wij een seo check aan de hand van drie onderdelen namelijk de afbeeldingen, title-tag en meta-description. Deze seo check dien je op de achtergrond van je website in te stellen om beter vindbaar te zijn.

Met deze instellingen beïnvloed je de HTML-pagina van je website en kunnen zoekmachines je makkelijker vinden. Ook hier is de SEO zoekterm weer van belang. Uitleg hierover vind je in de blog 7 seo tips teksten schrijven.  Je hebt in WordPress handige plug-ins over hoe je de afbeeldingen, title-tag en meta-description moet instellen. Ik gebruik de plugin Yoast hiervoor.

SEO check 1: Afbeeldingen

Gebruik bij 150 woorden in de tekst minimaal één afbeelding. Dus bij 300 woorden gebruik je in de tekst minimaal twee afbeeldingen. Zorg dat de afbeeldingen niet te groot zijn, een breedte van 500 jpg/png is al voldoende, anders wordt je website te zwaar en is deze moeilijk te laden.alt-tekst afbeelding

Sla pas na het vaststellen van de afmeting je afbeelding op in de juiste zoekterm.

Bij meerdere afbeeldingen speel je met de zoekterm door er iets voor of achter te plaatsen. Ik zie zo vaak dat een afbeelding niet goed wordt opgeslagen. https://www.voorbeeld.nl/afbeeldingen/afbeelding1_480x60.jpg. Dit heeft een negatieve invloed op je zoekresultaten.

Goed is bestandsnaam https://metbrigitte.nl/wp-content/uploads/2017/12/online-marketing-bureau.jpg en de alt- tekst: online marketingbureau. Zie het voorbeeld hierboven.

Seo check 2: Title tag of SEO titel

SEO-titel

Plaats je zoekterm altijd vooraan in de title tag of hier ‘SEO-titel’. In verschillende CMS-systemen hanteren ze andere benamingen. Ondanks de beperkte ruimte van de SEO-titel of title tag, vermelden veel bedrijven de bedrijfsnaam in de titel. Het zorgt voor naamsbekendheid en herkenbaarheid. In mijn voorbeeld afbeelding dus.

Over de tekst: houd het kort met 55 tot 59 karakters inclusief spaties. Het beste is 55 aan te houden om te voorkomen dat mogelijke het laatste woord wordt afgekapt door Google. Wil je checken of je op de goede weg bent gebruik dan deze ‘SEO-titel of title tag’ seo-titel checker.

Seo check 3: Meta- description

metadescription

De meta description omschrijft duidelijk waar de inhoud van je pagina over gaat en geeft een eerste indruk bij de zoekresultaten. Let op de meta description heeft geen invloed hoe hoog je in Google komt maar is eigenlijk een een aantrekkelijk geschreven tekst (Call to action) om iemand te verleiden naar een bepaalde pagina van je website te gaan.

Zorg dat de tekst aanzet tot doorklikken. De vuistregel is om 290 – 300 tekens aan te houden, dan zit je meestal goed. Dat is inclusief spaties. Het is niet mogelijk om exact aan te geven hoeveel tekens de meta description mag bevatten, omdat de lengte bepaald wordt door pixels. Een hoofdletter A is breder dan de letter i.  Wil je checken of je op de goede weg bent gebruik dan deze meta description checker

Aan de slag met seo check

Wil je met je website op de eerste zoekpagina van Google komen? Dan raad ik je deze SEO CHECK te doen naast mijn vorige blog ‘7 SEO TIPS TEKSTEN SCHRIJVEN’.

Wil je dat Met Brigitte je helpt met seo teksten schrijven of de achtergrond van je website gaat optimaliseren?  Neem dan contact met haar op. Als SEO specialist Den Haag schrijft zij teksten en optimaliseert zij de websitepagina’s om dit te bereiken. Na een gratis intakegesprek gaat zij voor je aan de slag.

Meer informatie seo check?

Vul hier contactformulier in of vraag hieronder informatie aan.

Lees meer Met Brigitte