If you can’t beat them, arrange to have them beaten.

If you can’t beat them, arrange to have them beaten

Je kunt maar beter meedoen anders doet je concurrent het wel. Internet neemt de business over. Je kunt als ondernemer wel blijven kijken maar eens zal je wat moeten doen als je nog mee wilt spelen’, aldus de 52 jarige  internationale zakenman M.

‘je kunt maar beter meedoen’

M. heeft altijd een eigen internationaal bedrijf gehad die leverde aan de olie-industrie. Sinds vorig jaar doet hij het rustiger aan omdat hij zijn bedrijf in het Verre Oosten heeft verkocht. Ondanks het feit dat hij nu op zijn lauweren rust, investeert hij veel in internationale high tech bedrijven.

Wijze les  van investeerder

M. is een bekende van mij van vroeger van de sportvereniging. Ik zie hem als een soort Richard Branson waar ik mijn business model als eenpitter tijdens een kopje koffie aan reflecteer. Wij houden het op zijn verzoek even bij de afkorting M. omdat hij te vaak benaderd wordt om investeringen te doen in andermans bedrijven. Met een broodje in zijn mond vertelt M: ’Ik zie het overal om mij heen. Als je niet meedoet, zijn de concurrenten je voor. Social media is onderdeel van je business’ Mijn leuze is: ‘If you can’t join them, beat them.’ Bedrijven kunnen gewoon niet om social media heen. Het is broodnodig.’

Meer tips uit dit gesprek

Dit is een fragment van het gesprek met M. Blijf mij volgen voor meer tips.

Meer informatie?

Vul hier contactformulier in of vraag hieronder informatie aan.

Lees meer Met Brigitte