7 seo tips teksten schrijven

De laatste tijd krijg ik veel vragen van klanten hoe ze seo teksten moeten schrijven om beter vindbaar te zijn in Google. Een goede aanleiding om er een blog over te schrijven. Met deze blog geef ik je 7 seo tips hoe je seo teksten moet schrijven voor het web .

Hoog eindigen in Google

Ik leg aan hand van 7 seo tips hoe je de teksten moet schrijven. Overigens geven deze 7 seo tips niet de garantie dat je helemaal bovenaan eindigt in de zoekresultaten. Hoog eindigen is mede afhankelijk van de technische hoedanigheid van je website, de concurrentie en het aantal kwalitatieve verwijzingen naar je website. Dus houd daar rekening mee! Meer hierover lees je op de pagina seo specialist .  Maar als je mijn 7 seo tips in ogenschouw neemt, kom je al heel ver. Dus suc6!seo specialist

 

Zoekwoordonderzoek

Tip 1 Start met onderzoek naar DE zoekwoorden

Een goede SEO strategie begint altijd met een onderzoek naar zoekwoorden.

Verplaats je als allereerste goed in hoe je potentiële klant denkt en zoekt. Als voorbeeld gebruik ik een bedrijf dat op zoek is naar een boekhouder.

zoekoptimalisatie

Als je ‘boekhouder’ invoert in Google krijg je een heleboel zoekresultaten. Maar als je zoekt naar ‘boekhouder MKB’ of ‘administratiekantoor MKB’ is dit veel relevanter en dus meer gerelateerd aan de vraag. Je potentiële klanten krijgen websites te zien die meer naar hun verwachting zijn dan als ze alleen maar ‘boekhouder’ invoeren. Je kunt er van uitgaan dat je potentiële klanten meestal zoeken met meerdere zoekwoorden.

Gemakshalve spreek ik bij zoekwoordenonderzoek niet over ‘zoekwoorden’ maar over ‘zoektermen’.

Tekst

Tip 2 Schrijf een aantrekkelijk geschreven tekst

Zorg voor een goed leesbare en begrijpelijke geschreven tekst. De blog of pagina moet de lezer ‘boeien, binden en bereiken’. Want uiteindelijk moet de pagina of blog op je website leiden tot actie:  het invullen van het contactformulier of het bezoeken van andere websitepagina’s.

boeien binden bereiken
Leraren moeten ook ‘boeien binden en bereiken’om de stof over te brengen aan de leerlingen in de klas.

 

Tip 3 Gebruik aantal zoektermen

Gebruik ‘de zoekterm’ meerdermalen in een aantrekkelijk geschreven tekst. Per 100 woorden verwerk je minimaal één maal de zoekterm. In ons voorbeeld is dat de zoekterm ‘boekhouder MKB’. Maar gebruik ook  ‘administratiekantoor MKB’ , ‘bedrijfsboekhouder’ en andere verwante zoektermen om daarin ook vindbaar te zijn.

Tip 4 aantal woorden

Schrijf een tekst van minimaal 300 woorden maar het liefst 500 zodat de robots van Google je zoektermen goed kunnen vinden bij het scannen. Eigenlijk wordt er aangeraden om een tekst van 1000 woorden te schrijven.

Hoewel het misschien beter is voor Google om lange teksten te gebruiken met de SEO zoekterm raad ik het je af als je je potentiële klanten niet kan boeien, binden of bereiken. Bij te lang geschreven teksten haken mensen snel af. En dat is dan ook weer niet de bedoeling.

seo tips

Tip 5 Gebruik koppen

Op het web lezen mensen graag het liefst korte zinnen van hooguit 10 woorden. Maak gebruik van koppen. De meeste bezoekers op een website scannen teksten aan de hand van koppen voor een samenvatting.

Gebruik de zoekterm minimaal in éénmaal in de Koptekst 1/H1 toets en minstens éénmaal in de Koptekst 2/H 2 toets.

Voorbeeld Koptekst 1/H 1 ‘zes tips voor een succesvolle digitale nieuwsbrief’koptekst 1

Voorbeeld Koptekst 2/H 2 toets ‘online marketing bureau’

koptekst 2

Tip 6 Verwijzing andere websitepagina’s

Zorg voor een verwijzing van je websitepagina naar een andere pagina voor nog meer informatie over je diensten of producten en benoem hier de zoekterm van de andere pagina. Dit wordt ook wel interne backlinking genoemd.

Hieronder interne backlinking naar seo specialist.

interne backlinking

Tip 7 Call to action

Zorg er voor dat de lezers als ze op de pagina zijn ook daadwerkelijk actie nemen. In marketingtermen noem je dat een ‘Call to action’. Dit is een marketingbegrip dat gebruikt wordt om potentiële klanten tot een specifieke handeling over te halen. Denk aan het bestellen van een product, het invullen van een contactformulier of het lezen van een andere websitepagina.

Op het eind van een blog of pagina sluit ik altijd af met (in mijn voorbeeld): ‘Wil je meer weten over boekhouder MKB’? Of: ‘Bel ons voor een afspraak om duidelijk te krijgen wat wij voor u kunnen betekenen’. Heel slim om dan gelijk je zoekterm hierin te verwerken. Ik persoonlijk gebruik in de H2/kop2 toets gelijk de zoekterm met een interne link/webpagina.

Aan de slag met 7 tips seo teksten schrijven

Wil je met je je websitepagina op de eerste zoekpagina van Google komen? Dan raad ik je deze 7  seo  tips teksten schrijven te gebruiken.

Wil je dat Met Brigitte je helpt met seo teksten schrijven of de achtergrond van je website te optimaliseren?  Neem dan contact met haar op. Als seo specialist Met Brigitte schrijft zij teksten en optimaliseert zij de websitepagina’s om dit te bereiken. Na een gratis intakegesprek gaat zij voor je aan de slag.

Meer informatie 7 seo tips?

Vul hier contactformulier in of vraag hieronder informatie aan.

Lees meer Met Brigitte